HILLEVI PÄRN

ÖSTGÖTATEXTIL

HILLEVI PÄRN DESIGN

 

 

Designern Hillevi Pärn tillverkar silversmycken av eget hantverk och design. Örhängen, armband och halsband. Det karaktäristiska för Hillevi Pärns formspråk är geometriska, stiliserade, repetitiva former. Enkelhet före krusiduller, smyckena kan bäras såväl till vardags som vid speciella tillfällen.

 

 

I ateljén i Linköping arbetar Hillevi Pärn även med textil, främst i form av mönsterdesign. Organism och Grönhult är två mönster inspirerade av skogen, naturen, mossor och lavar. Organism finns i gråskala tryckt på halvlinne, och Grönhult i grönt finns tryckt på sammet. Produkterna sträcker sig från kuddar och plädar till tryck på affischer, brickor och underlägg. Flera mönster finns också i kollektionerna, däribland grafiska tryck för textil, papper och inredningsprodukter, samt hantverksbetonade produkter och textila reliefer i ull. I den konstnärliga världen runt Hillevi Pärns skapande ryms inspirationer från folktraditioner och olika kulturers arv av uttryck och form. Växtlighet har också stor påverkan på designen.

PRETTY LOCAL

 

Sedan sommaren 2016 driver Hillevi Pärn designbutiken med namnet Pretty Local på Apotekaregatan 6A i Linköping. Här säljs design och hantverk från Hillevi Pärn själv men också en samling andra formgivare från Östergötland och övriga Sverige.

 

 

 

instagram

@pretty_local_linkoping

 

 

Hillevi Pärn Design

Pretty Local

Apotekaregatan 6A

582 27 Linköping

 

Tel: 0703-30 77 35

 

www.hilleviparn.se

 

kontakt@hilleviparn.se

© ÖSTGÖTATEXTIL Webproducent Carin Peterson Design