ARKIV

ÖSTGÖTATEXTIL

Ny hemsida med engelsk version, december 2017


I december blev den tvåspråkiga hemsidan klar och kan nu även läsas på engelska.  Producent av hemsidan är medlemmen Carin Peterson Design.

Ny hemsida för Östgötatextil, oktober 2016


2 oktober lades föreningens nya hemsida upp. Den känns modernare, innehåller ännu fler bilder än den tidigare och kommer byggas på med mer läsning och annat intressant för våra besökare.  Producent av hemsidan är medlemmen Carin Peterson Design.

Östgötatextil i Helsingfors, augusti 2014


21-22 augusti 2014 var Östgötatextil på svenska ambassaden i Helsingfors tillsammans med en delegation från Länsstyrelsen, Visit Östgergötland samt en rad representanter från närings- och kulturlivet i länet, alla med uppdraget att markandsföra Östergötland. Med från Östgötatextil var Ulla-Karin Hellsten (Östergötlands Ullspinneri), Marie Kling (Kling Kollektion) och Carin Peterson (Carin Peterson Design).


21 augusti hade vi en utställning på ambassadens innergård där kvällens stora event befann sig. Vi byggde en monter som visade design från Östgötatextils medlemsföretag och var på plats hela kvällen för att presentera nätverket och vad vi arbetar för. 22 augusti flyttade eventet ut till scenen Esplanade på stan, en bit från ambassaden. Det bjöds på dans av Kolmårdens Bamse, musik från Svenska Björnstammen och Louise Hoffsten och eftermiddagen avslutades med en klädvisning av Östgötatextil.

Utställningen Ellen i spegeln

Vadstena Slott 2014Under 2014 var det i länet ett Ellen Key-år, och Östgötatextil blev inbjudna att göra en sommarutställning på Vadstena Slott med Ellen Key som tema. Vi visade "Ellen i spegeln", vernissagen var 8 juli och invigde gjorde Thomas Klüft,  kulturchef i Vadstena kommun.


Klicka HÄR för att se fler bilder från utställningen och från aktiviteter kopplade till utställningen.

Promovering, 9 maj 2014

Konstert & Kongress, Linköping


Vid en högtidlig promotion som hölls på Konsert & Kongress i Linköping utnämndes Ulla-Karin Hellsten från Östergötlands Ullspinneri till Hedersdoktor vid Linköpings Universitet under filosofiska fakulteten.


Ulla-Karin är en av grundarna av nätverket Östgötatextil och föreningens ordförande. Stort grattis!!


Se hur det var! Klicka på filmklippet här intill och se en film om promoveringen den 9/5, gjord av Linköpings universitet. Ulla-Karin finns med efter 8.44 minuter.Utställningen Stil, skvaller och gamla filmstjärnor

Löfstad Slott, Norrköping 2012Östgötatextil har under perioden 2 juni till 2 september 2012 visat utställningen

Stil, skvaller och gamla filmstjärnor i Kyrksalen på Löfstad Slott strax utanför

Norrköping. Det var nätverkets första gemensamma utställning och den presenterade oss som kreatörer och entreprenörer. Förutom att se textila produkter och konstverk gjorda i lika många tekniker som utställare, kunde besökarna läsa en del skvaller.


Här brevid visar vi bilder från utställningen! Klicka på bildspelet för att få se det i ett större format.

Utställningen Kors och tvärs med Östgötatextil

Curmanska Gården, Gamla Linköping 2013Under sommaren 2013 visade Östgötatextil utställningen "kors och tvärs med Östgötatextil" på Curmanska gården i Gamla Linköping. Den invigdes av formgivaren och entreprenören Anne Elmdahl och blev en välbesökt utställning.


Klicka på bildspelet här intill för att se bilderna i större format!

© ÖSTGÖTATEXTIL          Webproducent Carin Peterson Design